Welkom
Informatie
Agenda
Repertoire
Boekingen
Help!

Algemeen

Hervormd Kerkkoor Delft is opgericht op 11 maart 1988. Leden van het koor vinden het niet alleen belangrijk en leuk om lid te zijn van een gezellige vereniging, maar ook te zingen tot Gods eer. Ons huidige koor bestaat uit ruim 40 leden. Wij staan onder enthousiaste en bekwame muzikale leiding van dirigent Dhr. Rob van Efferink en worden om de 14 dagen op piano begeleid door Peter Verhoeks. Peter Verhoeks of Peter Rodenburg begeleiden ons tijdens uitvoeringen.
 

Doel

 

Door het gezongen woord willen wij Zijn evangelie uitdragen. Dat doen wij vooral door mee te werken aan kerkdiensten en uitvoeringen in bejaarden- en verzorgingstehuizen te geven. Incidenteel zingen wij ook samen met andere koren, zoals tijdens de uitvoering van de oratoria "Ruth", "Licht en Vrede" en het Benefietconcert voor de restauratie van de Nieuwe Kerk.
 

Doelgroep

 

Onze muziek is bestemd voor een breed publiek. Daar waar het koor optreedt wil zij een gevoel van vreugde oproepen en achterlaten; een warme herinnering aan een bepaald lied of een stukje verbondenheid met het evangelie.
 

Repertoire

 

Meerdere keren per jaar studeren wij nieuwe liederen in. Ons repertoire varieert van serieuze- en ingetogen tot meer swingende nummers.
 

Uitvoeringen

 

Door de jaren heen hebben wij onze medewerking gegeven aan vele kerkdiensten. Maar ook optredens voor gehandicapten en in bejaarden- en verzorgingstehuizen staan steevast op ons programma. Hoewel veel leden in Delft en nabije omgeving wonen, blijven onze optredens niet alleen beperkt tot Delft. Wij laten onze stem ook graag elders in het land horen.
 

Dirigent

 

Onze dirigent Rob van Efferink studeerde koordirectie, orgel, schoolmuziek, piano en kerkmuziek aan het Utrechts Conservatorium. Tevens volgde hij hier improvisatielessen bij de componist Jan Welmers.
Als docent muziek was hij verbonden aan het Visser ’t Hooft Lyceum te Leiden, alwaar hij ook leerlingen voor het eindexamen muziek VWO/HAVO opleidde. Jarenlang had hij de leiding over projectkoren, die zich bekwaamden in de studie en uitvoering van werken van Händel, Bach , Fauré e.a. Daarnaast leidde hij diverse instrumentale ensembles en koren, met gevolg dat hij regelmatig wordt gevraagd als inval-dirigent. Als docent orgel was hij verbonden aan de Muziekschool te Katwijk.

Sinds 1992 is Rob de dirigent van het gereformeerd kerkkoor ‘Laudamus’ te Rijnsburg. Tevens is hij verbonden aan het koor ‘Appassionato’ te Leiderdorp. Hij is eerste organist van het historische J.H.H. Bätzorgel uit 1765 van de Vredeskerk te Katwijk aan Zee, waar jaarlijks een 12-tal concerten wordt gehouden door de meest bekende organisten van Nederland.

Bezoek de Website van Rob van Efferink
 

Rob

Pianisten

 

Het koor wordt tijdens repetities om de 14 dagen op piano begeleid door Peter Verhoeks. Peter Verhoeks of Peter Rodenburg begeleiden ons tijdens uitvoeringen.

Peter Verhoeks kreeg zijn eerste orgellessen op 11-jarige leeftijd van Jeanne Alblas. Daarna heeft hij 15 jaar orgelles gehad in de Nieuwe kerk, van Jan J. van den Berg. Vervolgens heeft hij nog 6 jaar gestudeerd bij Petra Veenswijk. Op haar advies heeft hij de opleiding kerkmuziek gedaan.
In 2003 heeft hij de bevoegdheidsverklaring III behaald. Momenteel is Peter Verhoeks 2e organist in de Nieuwe Kerk in Delft, organist in de Bethlehemkerk in Delft en organist in De Dorpskerk te Pijnacker. Al vele jaren is hij, om de 2 weken, de vaste begeleider van het Hervormd Kerkkoor Delft.
 

Peter V.

Pieter Johannes Rodenburg (1955) is een geboren en getogen Delvenaar. Zijn muzikale leven speelt zich af op harmonium, orgel, piano en keyboard. Zijn eerste lessen ontving hij op 10-jarige leeftijd van Jeanne Alblas. Na zijn militaire diensttijd studeerde hij verder bij Jan.J.van den Berg. Later volgde hij lessen bij Herman van Vliet en Bas de Vroome. Vanaf de oprichting van het kinderkoor ‘De Blijde Stem’ (1983) begeleidde hij op speelse wijze de kinderen van het koor. Na een korte onderbreking begeleidt hij nu het tienerkoor ‘Goed Gestemd’ o.l.v. Jans den Breejen, dat uit het kinderkoor ontstaan is. Samen met Frank de Graaf (dirigent) en Kees van den Heuvel (voorzitter) begon hij een begeleidingsgroep, die nu uitgegroeid is tot muziekgroep ‘Samenspel’. Deze groep is regelmatig te horen bij diensten voor verstandelijk gehandicapten en andere bijzondere diensten. Peter Rodenburg is begonnen in 1973 als organist in de Maranathakerk, naast de heer P. van Rossum. Later werkte hij samen met Arjen Leistra en Peter Verhoeks, tot het moment dat de Maranathakerk verkocht en gesloopt werd. Vanaf 2000 is hij als organist in dienst van de Ned. Herv. Kerk (PKN) en bespeelt de orgels van de Oude- en Nieuwe kerk, de Bethlehemkerk en de Marcuskerk in Delft. Verder begeleidt hij regelmatig het Hervormd Kerkkoor Delft en de Ned. Herv. Zangvereniging ‘Met Hart en Stem'. Sinds 2011 is hij voorzitter van de ‘Stichting Kerkconcerten Delft’.
 

Peter R.

Bestuur

 

De algemene leiding van het Hervormd Kerkkoor Delft ligt bij het bestuur. Dit is als volgt samengesteld:

Voorzitter: Martin de Jong, telefoon 015 - 212 38 60.
Secretaris: Adrie van den Berg, telefoon: 06 - 161 909 07
Penningmeester: Margo van Steenbergen, telefoon: 015 - 261 16 96
Bibliothecaris: Carla van den Akker, telefoon: 015 - 257 81 85
Adjunct: Marian van Erven, telefoon: 015 - 214 38 28